www.Santa Claus.hupont.hu

Hiszem, ha látom? Látom, ha hiszem!

Sokan bajban vannak a karácsnyi vacsorával.Ha ezt követi,nem fog gondot okozni önnek a vacsora:

1)Citromos pisztráng:

Hozzávalók:7 db pirospöttyös pisztráng,só,petrezselyem,köretnek citromkarikák,alátét saláta,olaj.

1)Vegyük ki a hal belső szerveit,majd pucoljuk meg a halat

2)Süssük meg a halat az olajban.

3)Egy tálcára tegyünk alátétként salátát,majd rakjuk rá a halakat.

4)A petrezselymet tegyük a hal  belsejébe,majd ízlés szerint sóval fűszerezzük.

5)Köretként csepegtessünk a halra citromcseppeket,majd citromkarikákat tegyünk a tálcára köret végett.

Tanács:Egy kis fehérbor mellet nyugodtan elfogyaszthatjuk.

                                                                                  Jó étvágyat hozzá

2)Mézeskalács:

Hozzávalók:liszt,szódabikarbóna,margarin,méz,cukor,tojássárgája,fahéj,

szegfűszeg,ánizs,gyömbér,kakaópor,cukormáz(díszítésnek).

1)Tegyük edénybe a lisztet,majd a szódabikarbónát és más fűszereket és a margarint.

2)Lábosba öntjük a mézet és a cukrot,majd folyamatos kavarás mellett felfőzzük.

3)Az így kapott masszát ráöntjük a lisztes tál tartalmára,úgy,hogy a margarin elolvadjon.

4)Hozzáadunk két tojássárgát.

5)Kigyúrjuk a tésztát,de várjuk meg,míg a méz kihűl.

6)Az így kapott tésztát nyújtsuk ki.

7)Késsel szaggassuk fel a tésztát.

8)Cukormázzal díszitsük.

Tanács:száraz fehérborral ajánlott fogyasztani.

                                                                              Jó étvágyat


Töltött pulyka: Hozzávalók: majoranna, 1 db pulyka,  1 evőkanál vaj, 1 dl olaj, 2 db vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 2 db szikkadt zsemle, 3 dl tej, só, 30 dkg pulykamáj, 15 dkg csiperke, 2 db tojás, 5-10 dkg szalonna, fekete bors, 2 db alma.

Elkészités:

1 evőkanálnyi olajon megpiritunk 1 reszelt vöröshagymát.Beletesszük a felaprózott gombát, sóval, borssal addig főzzük, mig el nem főtte saját levét.Ekkor - miután levettük a tűzről - belekaparjuk a pulyka máját, majd összenyomkodjuk két tejben áztatott zsemlével, 2 tojással, sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel és egy kiskanálnyi majoránnával.

Ezzel megtöltjük a pulykát, összevarrjuk, kivülről megvajazzuk, mesóz-zuk, majd beáztatott cserépedényben - pulyka nagyságától függően 3-4 órán át sütjük.

                                                 Tanács: száraz vörös bor illik hozzá.         

                                                                                         Jó étvágyat!


 ... töltött pulyka

Beigli:

 A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép repedezett kell, hogy legyen.
Diótöltelék készítése: A tejet felforraljuk a cukorral és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverék közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.
Máktöltelék készítése: A tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben felforraljuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 20
Heti: 78
Havi: 222
Össz.: 46 633

Látogatottság növelés
Oldal: Karácsonyi ételek
www.Santa Claus.hupont.hu - © 2008 - 2024 - santaimpex.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »